Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pokračuje rekonstrukce ulice U Malše. Uzavírka tam bude do konce dubna

V Českých Budějovicích pokračuje rekonstrukce ulice U Malše. Od 14. března do 30. dubna tam bude kompletní uzavírka. Za akci zaplatí město více než 17 milionů korun. Část obyvatel si stěžovala na výšku obrubníků u křižovatky s Lidickou, ale to je podle města jen dočasné opatření.

Po zimní přestávce se stavební firma vrátí k rekonstrukci ulice U Malše v Českých Budějovicích. Od 14. března do 30. dubna tam bude úplná uzavírka.

„V současné době jsou hotové téměř veškeré inženýrské sítě, tedy kanalizace, vodovod, veřejné osvětlení a většina chodníků, chybí pouze slepá část od ulice Tylova po řeku. Hotové jsou také plochy parkovacího stání v ulicích U Malše a Tylova. Zbývá dodělat například část komunikace Tylova s parkovištěm u bytového domu Experiment a zpomalovací práh na vjezdu do ulice U Malše od Lidické,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO).

Někteří občané podle města vznesli dotaz na vysoké obruby u přechodu u křižovatky s ulicí Lidická. Primátor ujistil, že jde pouze o provizorní stav.

„V ulici U Malše byly stavební práce po dobu zimní přestávky zhotovitele přerušeny a ještě tam chybí dodělat poslední vrstva komunikace a zpomalovací práh. Finální výška obruby po dokončení stavby, tedy koncem dubna, bude odpovídat všem platným normám a předpisům a místo pro přecházení bude bezbariérové,“ dodal primátor k investici za více než 17 milionů korun bez daně.

Ohodnoť článek

Foto Město České Budějovice

Štítky oprava, ulice, rekonstrukce, České Budějovice, Malše, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokračuje rekonstrukce ulice U Malše. Uzavírka tam bude do konce dubna  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.