Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Náklady na pomoc Ukrajincům rostou, Budějce vyčlení pět milionů z rezerv

V Českých Budějovicích dnes zasedala mimořádná rada, která řešila především pomoc válečným uprchlíkům. Vedení města rozhodlo mimo jiné o vyčlenění pěti milionů korun z rezervy rozpočtu. Peníze zamíří na pomoc lidem, kteří utíkají před válečným konfliktem na Ukrajině.

Návrh musí ještě schválit zastupitelé na svém jednání 21. března 2022. „V první fázi navrhujeme vyčlenit pět milionů korun z rezervy městského rozpočtu. Peníze využijeme v souvislosti s řešením krizové situace a rostoucím počtem uprchlíků v obci s rozšířenou působností České Budějovice. Finanční prostředky budeme potřebovat například jako příspěvek pro děti ve školských zařízeních, na úhradu nákladů spojených s vyšším počtem školních tříd, na ubytování, na dopravu v městské hromadné dopravě a další. Jde vlastně o jistotu, že budeme mít z čeho brát. Zkrátka budeme připraveni pokračovat v pomoci, kterou město poskytuje od prvních hodin války na Ukrajině těm, kteří u nás jako váleční uprchlíci hledají pomoc,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO). 

Dále radní schválili přenechání bytů do nájmu pro občany Ukrajiny. „Město vyčlenilo hned druhý den po zahájení ruské agrese na pomoc 15 bytů, aktuálně zbývají obsadit ještě poslední dva. Nájemné za byt včetně služeb ponese do 31. prosince letošního roku město,“ přidal náměstek primátora Tomáš Bouzek (TOP 09).

S ohledem na vyhlášený nouzový stav má uhradit část nákladů na ubytování městu stát, upřesnil náměstek primátora. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky Ukrajina, jižní čechy, České Budějovice, pomoc, dobrovolníci, vybavení, uprchlík, ruská invaze na Ukrajinu, Jiří Svoboda, ANO 2011, Tomáš Bouzek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náklady na pomoc Ukrajincům rostou, Budějce vyčlení pět milionů z rezerv  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.