Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Investor upřesnil, k čemu budou sloužit haly u D3. Úřad posuzuje vliv na životní prostředí

Průmyslový park u obce Chotoviny na Táborsku čeká další posouzení krajského úřadu. Investor, který haly u D3 plánuje, v projektu mimo jiné upřesnil, k čemu bude areál sloužit. V záměru se také snížil objem dopravy. Vedení obce se s materiálem seznamuje.

Posuzování vlivů na životní prostředí se děje podruhé. V minulosti už ho krajský úřad provedl. „My jsme se odovlali a bylo nám vyhověno. Chtěli jsme mít jistotu, aby park, který je poměrně velký, nezpůsobil problémy,“ uvedl starosta Chotovin Zdeněk Turek

Obec upozorňovala na hluk, který je podle starosty už nyní problémový kvůli dálnici, a obyvatele zajímá také vliv na ovzduší či pitnou vodu. „Odvolali jsme se k ministerstvu životního prostředí, které věc vrátilo k posouzení krajskému úřadu,“ popsal Turek. 

Firma, která záměr projektuje, udělala v dokumentu několik změn. „Teď to studujeme. Víme, že tam došlo mimo jiné ke snížení dopravy či pracovníků. Konečné stanovisko ještě nemáme, ale určitě se vyjádříme ve stanovné lhůtě,“ shrnul starosta. 

V areálu bude parkoviště pro 227 osobních automobilů

Předmětem záměru je výstavba průmyslového parku se třemi halami a společnou infrastrukturou. Haly A a B mají shodně zastavěnou plochu 7 780 metrů čtverečních, hala C má zastavěnou plochu 7 865 metrů čtverečních. Maximální výška budov je 12,5 metru. V areálu bude celkem 40 nákladacích doků a parkoviště pro 227 osobních a 12 nákladních automobilů. Celková plocha areálu je 67 254 metrů čtverečních, přičemž zastavěné území zabere 23 637 metrů čtverečních. 

V halách budou mimo jiné výroba a prodej vzduchotechniky střech, sklad ocelových konstrukcí pro ocelové montované haly, spedice a skladování a zpracování konstrukčního materiálu. Vyplývá to z veřejné dostupného dokumentu krajského úřadu. 

Investor chystá u dálnice D3 průmyslový areál. Vzniknout tam mají tři haly

Tři haly a parkoviště pro více než 200 automobilů plánuje investor nedaleko obce Chotoviny u dálnice D3. Podle společnosti RotaGroup areál o rozloze 67 tisíc metrů čtvereční nezatíží život místních obyvatel.

Budějcká Drbna požádala o vyjádření oznamovatele, kterým je společnost Rota Group. „Doplnili jsme mimo jiné využití hal. Změnil se investor, a tak víme, co tam skutečně bude. Objekty investor plánuje využít jako zázemí stavební firmy,“ zmínil Josef Brejcha, člen představenstva. Zároveň potvrdil, že v další části areálu budou působit přepravní společnosti. 

„Došlo také ke zpřesnění počtu osobní a nákladní dopravy, která klesla o 30 procent. Materiál zahrnuje také přepočet rozptylové a hlukové studie,“ dodal Brejcha. Společnost je podle něj v pravidelném kontaktu s obcí. Kromě Rota Group je oznamovatelem také společnost Antracit Property z Ostravy. 

Veřejnost, dotčená veřejnost, dotčené orgány a dotčené územní samosprávné celky se mohou k materiálu vyjádřit do 27. března. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky průmyslová zóna, Chotoviny, dálnice, D3, jižní čechy, rozhodnutí, krajský úřad, materiál, okres Tábor, metr čtvereční, Dálnice D3, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investor upřesnil, k čemu budou sloužit haly u D3. Úřad posuzuje vliv na životní prostředí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.