Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Developer dokončil halu v průmyslovém parku na okraji Budějovic. Využije ji logistická firma

Developer VGP dokončil výstavbu haly v průmyslovém parku na okraji Českých Budějovic. Objekt o celkové ploše více než sedm tisíc metrů čtverečních se nachází v areálu Světlík nedaleko kruhového objezdu v Okružní ulici. Využívat ho bude mezinárodní logistická společnost Dachser.

„Ze vzájemné spolupráce se společností Dachser máme velkou radost. Nové prostory umožní ještě rychlejší a komfortnější odbavení zásilek než doposud, ale současně zde nechybí ani důraz na energetickou efektivitu a udržitelnost,“ uvedl David Plzák, Country Manager VGP pro Českou republiku. 

„V našich parcích se vždy snažíme dbát na šetrnost k životnímu prostředí, přičemž jako společnost jsme se do roku 2025 zavázali stát uhlíkově neutrální. Konkrétně ve VGP Parku České Budějovice cílíme na certifikát Breeam ve stupni Very Good a kromě řady udržitelných prvků přímo na budovách zde plánujeme také výsadbu zeleně v okolí areálu,“ dodal Plzák. 

VGP Park České Budějovice se nachází u křižovatky I/34 a dálnice D3 poblíž Vysoké školy technické a ekonomické. Celková rozloha areálu je 370 245 metrů čtverečních. 

Společnost Dachser působí v Českých Budějovicích od roku 2006 a pokrývá odtud zákazníky po celé Evopě. V nové hale má k dispozici mimo jiné 14 nakládacích ramp, kanceláře či dobíjecí stanice pro elektromobily - osobní i nákladní. 

VGP Park České Budějovice. Vizualizace: VGP

„Nové prostory naší pobočky v Českých Budějovicích zohledňují naše požadavky pro realizaci inteligentní logistiky. Umožní nám rozšířit nabídku služeb kontraktní logistiky i lépe organizovat realizaci zásilek sběrnou službou, dostatek nakládacích ramp je základním předpokladem pro ještě lepší optimalizaci a zrychlení manipulace při nakládce a vykládce,“ reagoval Jan Polter, obchodní ředitel Dachser Czech Republic. 

„Polohu parku považujeme za ideální pro dosahování našich cílů v oblasti dálkových přeprav i městské logistiky a v neposlední řadě oceňujeme i vybavení VGP parku s ohledem na technologie budoucnosti,“ dodal. 

VGP Park České Budějovice vzniká přímo na okraji města v komerční zóně Světlík. Firma tam buduje areál se sedmi halami, které jsou podle investora vhodné pro logistiku či lehkou výrobu. V parku bude také odstavné parkoviště pro 30 kamionů. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VGP Group

Štítky průmyslový park, hala, firma, investor, České Budějovice, logistika, Česko, Dálnice D3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer dokončil halu v průmyslovém parku na okraji Budějovic. Využije ji logistická firma  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.