Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obchvat Kardašovy Řečice má územní rozhodnutí. Vznikat by mohl v roce 2026

Ještě několik let si obyvatelé Kardašovy Řečice počkají na obchvat, který je důležitou dopravní stavbou na trase mezi Jindřichovým Hradcem a dálnicí D3. Investice je nyní o něco blíže, Krajský úřad Jihočeského kraje totiž vydal územní rozhodnutí, informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Obchvat Kardašovy Řečice se nachází na trase Jindřichův Hradec - dálnice D3. Stávající stav je nevyhovující, a tak stát pracuje na obchvatu města s více než dvěma tisíci obyvateli.

ŘSD dnes informovalo, že na investici vydal Krajský úřad Jihočeského kraje územní rozhodnutí. Pokud budou přípravy i nadále bez problémů, mohlo by se začít stavět v průběhu roku 2026. 

Trasa plánovaného obchvatu Kardašovy Řečice. Zdroj: ŘSD 

„Plánovaná přeložka silnice I/23 mimo zastavěné území města do budoucna výrazně zlepší dopravní situaci v řešeném úseku. Odvedením tranzitní dopravy mimo město se také zvýší bezpečnost provozu na komunikaci a v samotném městě Kardašova Řečice,“ uvedlo ŘSD na svém webu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky řsd, stát, doprava, investice, Kardašova Řečice, obchvat, Ředitelství silnic a dálnic, Jihočeský kraj, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Kardašovy Řečice má územní rozhodnutí. Vznikat by mohl v roce 2026  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.