Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Česka proudí studený vzduch. Na horách naměří až pět stupňů pod nulou

Díky tlakové níži nad východní Evropou do Česka proudí studený vzduch ze severovýchodu. Celý víkend bude panovat velmi chladné počasí. V nižších a středních polohách bude kolem nuly, na horách ale místy naměří až pět stupňů pod nulou. Řidiči by měli být opatrní, vozovky mohou na některých místech namrzat.

Sobotní ráno bylo na většině území jižních Čech zataženo s teplotami kolem nuly. Během dne očekávají meteorologové na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, ve středních polohách napadne až sedm centimetrů nového sněhu. Srážky by ale měly k večeru postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmězí -1 až 2 °C, na horách hodnoty klesnou ale až k -5 stupňům. Foukat bude mírný severní až severovýchodní vítr o rychlosti 4 až 7 metrů za vteřinu. Řidiči by měli být opatrní, na vozovkách totiž ojediněle hrozí tvorba náledí nebo zmrazků.

V noci ze soboty na neděli bude zataženo až oblačno. K ránu se ojediněle vyskytnou sněhové přeháňky, zejména na Šumavě. Nejnižší noční teploty -2 až -5 °C, při sněhové pokrývce kolem -7 °C.

V neděli bude počasí podobné tomu sobotnímu. Na většině území kraje oblačno až zataženo, ojediněle se sněhovými přeháňkami. Ty během dne ale postupně ustanou a mělo by ubývat i oblačnosti. Denní teploty v neděli budou o trochu vyšší než v sobotu. Pohybovat by se měly v rozmezí 1 až 4 °C, na horách -3 až 0 °C. Foukat bude mírný severozápadní až severní vítr o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu, odpoledne bude slábnout.

K výraznějšímu oteplení dojde až na začátku příštího týdne, kdy meteorologé očekávají denní teploty kolem 6 až 10 stupňů celsia.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, mráz, sníh, víkend, jižní Čechy, ČR, Česko, Východní Evropa, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Česka proudí studený vzduch. Na horách naměří až pět stupňů pod nulou  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.