Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Písek by mohl mít nové venkovní basketbalové hřiště

V Písku by mohlo vzniknout nové basketbalové hřiště. Podle vedení města radnici kontaktovala Česká basketbalové asociace, která by chtěla s projektem pomoci. Sportoviště by se mohlo objevit na okraji sídliště Jih.

Basketbalové hřiště by město vybudovalo ve spolupráci s Českou basketbalovou federací. Peníze chtějí získat z grantového programu Oranžové hřiště Nadace ČEZ.

„Minulý rok nás oslovila Česká basketbalová federace a nabídla, že by nám s výstavbou venkovního sportoviště pomohla. Nechala by zpracovat projektovou dokumentaci a na samotnou realizaci hřiště by přispěla 200 tisíc korun,“ uvedla starostka Eva Vanžurová (Pro Písek). Na výstavbu sportoviště je možné získat dotaci až dva miliony korun.

Město má nyní za úkol zajistit pozemek pro výstavbu, zažádat o dotaci a zajistit výběrové řízení na zhotovitele. Řešit bude také dofinancování záměru. „Jednalo by se o pilotní projekt, který by se následně realizoval i v dalších českých městech,“ doplnila starostka.

Basketbal patří ve městě k nejoblíbenějším sportům. Klub Sršni Písek má zhruba 300 členů, přičemž více než 270 z nich jsou děti a mládež.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Písek, basketbal, sport, hřiště, sportoviště, stavba, Česká basketbalová federace, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek by mohl mít nové venkovní basketbalové hřiště  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.