Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie hledá svědky požáru ubytovny v Táboře. Z domu uteklo 24 lidí

Jihočeští policisté hledají svědky, kteří viděli požár ubytovny v Táboře. Dům v části Klokoty hořel ve čtvrtek 28. dubna. Hasiči na místo vyrazili nad ránem. Před jejich příjezdem stihlo dům opustit 24 lidí.

Policisté zveřejnili výzvu k dubnovému požáru ubytovny v táborské místní části Klokoty. V ulici kpt. Jaroše začalo hořet nad ránem. Kriminalisté žádají případné svědky, kteří bydlí v okolních domech či se v těchto místech pohybovali, aby se ozvali. 

K dispozici mohou mít informace, fotky či videozáznamy, které mohou vyšetřovatelům pomoci. „Žádáme případné svědky, aby kontaktovali linku tísňového volání 158 či se osobně dostavili na kteroukoli policejní služebnu a svým svědectvím přispěli k objasnění případu. Zavolat mohou rovněž na telefonní linku 974 238 321 případně na 974 238 324,“ vzkázala policejní mluvčí Lenka Pokorná přes web policie. 

Při požáru ubytovny uteklo z domu 24 lidí. Část objektu se při zásahu zřítila

Škoda za více než pět milionů korun vznikla při požáru ubytovny v Táboře. Dům před příjezdem hasičů opustilo 24 lidí včetně dvou dětí a nikdo se nezranil. Zásah trval několik hodin. Část objektu se kvůli rozsáhlým škodám zřítila.

Hořet začalo po čtvrté hodině. „Z ubytovny se před příjezdem hasičů samoevakuovalo 24 osob. Nikdo z nich nebyl zraněn. Ve spolupráci s vedením města Tábor pro ně bylo zařizováno náhradní ubytování. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje k požáru vyslal evakuační autobus, kterým byli lidé odvezeni,“ uvedla po události mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů


Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Tábor, Klokoty, ubytovna, svědek, policie, dům, Jihočeský kraj, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá svědky požáru ubytovny v Táboře. Z domu uteklo 24 lidí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.