Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem pneumatik. Oheň se rozšířil i na pytle s plastovým odpadem

Druhý stupeň poplachu způsobil požár pneumatik v Brloze na Českokrumlovsku. Hromada začala hořet v areálu zemědělského družstva a oheň se poté rozšířil i na pytle s plastovým odpadem. Kouř nemířil do obce, takže nebylo nutné evakuovat místní obyvatele.

Do obce Brloh vyjížděli hasiči krátce před půlnocí z pondělí na úterý. Na místě zasahovali profesionálové z Křemže a dobrovolníci z Brloha, Chvalšin, Holubova a Ktiše. Z Českého Krumlova vyrazila velkoobjemová cisterna. 

„Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen z důvodu nutnosti dodávky vody na požářiště a množství vyslané techniky. Ke skládce dorazilo celkem sedm cisteren a dva dopravní automobily,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, která o zásahu informovala.

Hasiči na místě zjistili, že v areálu zemědělského družstva hoří hromada pneumatik. Ty sloužily k zatěžkávání. Oheň zasáhl také pytle plastového odpadu. „Ty shořely úplně, pneumatiky v době příjezdu hasičů hořely inenzivně plamenným hořením,“ popsala Matějů.

Plocha požáru byla zhruba 20 krát 15 metrů. Hromada pneumatika byla na okraji areálu nedaleko pole. Oheň neohrožoval žádnou z budov. „Kouř, který šel z hořících pneumatik, nemířil na obec, takže ani nebylo nutné přijímat opatření vzhledem k obyvatelstvu,“ dodala Matějů. Hasiči lokalizaci požáru nahlásili v půl druhé ráno. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Brloh, hasiči, oheň, pneumatiky, plast, zásah, jižní čechy, pneumatika, požár, odpad, okres Český Krumlov, Český Krumlov, Chvalšiny, Holubov, Ktiš, Křemže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem pneumatik. Oheň se rozšířil i na pytle s plastovým odpadem  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.