Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na co dá město peníze? Budějčáci navrhují ovocný sad, studii na vodní svět či cyklostezku

Zájemci mohou rozdávat hlasy projektům, které autoři přihlásili do praticipativního rozpočtu města České Budějovice. Celkem jich je 35 a k postupu do další fáze je potřeba získat celkem 100 hlasů. Lidé navrhli úpravy veřejného prostoru či studie na některé významné projekty.

Své hlasy mohou lidé rozdávat do 15. června, kdy tato fáze participativního rozpočtu končí. O podporu soutěží celkem 35 nápadů. 

„Veřejnost, a nejen Budějčáci, tak mohou vyjadřovat podporu formálně schváleným projektům. Při lajkování jde v podstatě o ověření toho, jak moc se veřejnost ztotožňuje s daným nápadem, zda má smysl se jím dále zabývat. Podpořit může kdokoliv libovolný počet projektů. K postupu dál musí projekt nasbírat alespoň 100 „líbí se mi“. Jen tak se přiblíží případné realizaci,“ vzkázal náměstek primátora Juraj Thoma (Hnutí Občané pro Budějovice).

Projekty jsou na webu probudejce.cz. Lidé tam najdou například propojení cyklostezek v Suchém Vrbném, opravu či vybudování hřišť pro děti, první městský ovocný sad nebo třeba studie providitelnosti na Muzeum tužek či vodní svět Aqua Jungle.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto probudejce.cz

Štítky České Budějovice, participativní rozpočet, projekty, nápady, město, projekt, Juraj Thoma, Suché Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na co dá město peníze? Budějčáci navrhují ovocný sad, studii na vodní svět či cyklostezku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.