Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V hořícím bytě unikal plyn. Policisté pomohli s evakuací lidí a začali hasit

U požáru ve čtvrtém patře bytové domu zasahovali minulý týden hasiči a policisté z Českých Budějovic. Policisté na místě začali hasit oheň, vypnuli přívod plynu a elektřiny a pomohli s evakuací 20 osob. Při události se nikdo nezranil.

K požáru došlo v pátek odpoledne v českobudějovické Komenského ulici. Nejblíže byla policejní hlídka, ke které se pak přidali další tři kolegové.

„Policisté věděli, že hoří v jednom bytě ve čtvrtém patře domu. Obyvatelka tohoto bytu byla už naštěstí v bezpečí. Nicméně bylo potřeba co nejdříve uhasit požár a především zajistit bezpečnost ostatních obyvatel domu. Policisté totiž po příchodu do hořícího bytu zjistili, že ze zapnutého sporáku v kuchyni stále unikal plyn,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Policisté tak začali jednat a rozdělili si úkoly. „Bylo potřeba neprodleně uzavřít přívod plynu a elektřiny, což se jim v krátké době podařilo. Druhá část policistů evakuovala obyvatele domu, jednalo se o 20 osob a jednoho psa. Policisté pak využili hydrantu na chodbě bytového domu a začali požár v bytě hasit,“ popsala Schwarzová.

Před příjezdem hasičů se tak podařilo dostat požár pod kontrolu a hasiči ho následně dohasili. Případ si převzal vyšetřovatel hasičského záchranného sboru, který jako příčinu požáru označil nedbalost při použití plynového sporáku v kuchyni. Obyvatelka nechala vařit jídlo v pánvi na sporáku a poté šla venčit psa. Mezitím ale začal hořet sporák, digestoř a kuchyňská linka. Když se vrátila, byl všude kouř.

Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn. Všem zasahujícím policistům patří za jejich rychlé a odvážné jednání velké poděkování. Včasným zásahem v hořícím bytě zabránili mnohem větším škodám,“ dodala Schwarzová. 

Ohodnoť článek

Foto Jakub Bartoš a HZS Jihočeského kraje

Štítky České Budějovice, požár, oheň, byt, policie, sporák, dům, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hořícím bytě unikal plyn. Policisté pomohli s evakuací lidí a začali hasit  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.