Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stát začne s opravou mostu u Jinína na Strakonicku. Řidiči tudy projedou

Ve středu 16. června začne další rekonsturkce na silnici I/22, která spojuje jižní a západní Čechy. Na Strakonicku se bude opravovat most v katastru obce Jinín, auta v tomto místě ale projedou. V tiskové zprávě o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Při stavebních pracích dojde na 20 metrů dlouhém mostu k výměně mostních závěrů, ložisek a úpravě spodní stavby. „To zahrnuje odstranění a náhradu závěrných zídek a úložného prahu. Během výměny ložisek bude nosná konstrukce zvednuta a ponechána na provizorní nosné konstrukci. Dále bude provedena výměna říms, vozovkového souvrství a záchytného systému,“ informoval v tiskové zprávě Adam Koloušek z Týmu komunikace ŘSD.

V jižních Čechách bylo v lednu 128 ze 1461 silničních mostů ve špatném stavu

V Jihočeském kraji bylo k letošnímu prvnímu lednu 1461 mostů, dohromady dlouhých necelých 33 kilometrů. Podle stavu nosné konstrukce bylo v jižních Čechách 336 mostů v bezvadném stavu, ale také 128 mostů, jejichž stav označili odborníci jako...

Rekonstrukci provede vybraná firma po polovinách, a tak most nebude kompletně uzavřený. Provoz se tudy povede jedním pruhem kyvadlově. ŘSD zaplatí za investici 16,5 milionu korun bez daně. „K opětovnému uvedení mostu do provozu by pak mělo dojít do konce listopadu,“ dodal Kloušek.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky řsd, most, oprava, rekonstrukce, Ředitelství silnic a dálnic, okres Strakonice, Jinín, Západní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát začne s opravou mostu u Jinína na Strakonicku. Řidiči tudy projedou  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.