Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přechody na Pražské třídě budou mít světelnou signalizaci. Podle zástupců města jsou nebezpečné

Ještě v letošním roce by se měla objevit světelná signalizace na dvou přechodech pro chodce na českobudějovické Pražké třídě. Město je tam umístí kvůli obavám o bezpečnost lidí. Silnice je jednou z nejrušnějších ve městě.

Vedení města dnes o záměru informovalo novináře. Rada včera vypsala veřejnou zakázku s cílem zvýšit bezpečí lidí na přechodech na Pražké třídě nedaleko Igy Centra.

„Jde o pěší osu v ulici Nerudova a Puklicova. Jsou to nebezpečné přechody na čtyřproudovce. Dochází tam k situacím, kdy jedno auto přibrzdí, ale druhé do přechodu najede. Už tam došlo k neštěstí,“ řekl médiím náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Vedení města tam chce světelnou signalizaci umístit ještě v letošním roce. „Po dokončení bude signalizace pracovat v taktu s křižovatkou ulic Pražská a Pekárenská,“ dodal Holický.

Další přechod, kde dochází k nebezpečným situacím, se nachází blíže k centru u Koldomu. Letos na jaře tam dokonce došlo ke střetu automobilu s chodkyní„Víme o tom a také tímto místem se chceme zabývat, aby se tam zvýšila bezpečnost,“ řekl redakci náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice).

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky české budějovice, pražksá třída, přechod, ulice, silnice, město, semafor, ANO 2011, Ivo Moravec, Kolektivní dům v Litvínově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přechody na Pražské třídě budou mít světelnou signalizaci. Podle zástupců města jsou nebezpečné  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.