Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž na Písecku pravděpodobně utonul ve Vltavě, když nad ránem odešel z chaty

Cestou do své chaty se včera nad ránem ztratil muž v ústí zátoky Albrechtického potoka na levém břehu Vltavy. Začala pátrací akce, která skončila v půl druhé odpoledne. Tělo muže, který pravděpodobně utonul, našli hasiči nedaleko odtud v hloubce dvou metrů.

Událost se stala v chatové oblasti při ústí zátoky Albrechtického potoka nedaleko obce Albrechitce nad Vltavou na Písecku. „Včera po jedenácté hodině dopoledne oznámil muž na tísňovou linku policie, že pohřešuje svého švagra, kdy dále uvedl, že odešel z chaty. Muž se nepozorovaně rozhodl z této chaty po druhé hodině ranní odejít do své chaty umístěné před zmíněnou zátokou, kam však již nedorazil,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová

Okamžitě začala pátrací akce. Zapojili se například protivínští policisté, zvíkovští policisté na člunu, dopravní policisté i kompletní výjezd píseckých kriminalistů. V terénu byli také potápěčská skupina zásahové jednotky Jihočeského kraje, policejní psovod, dron a jihočeští hasiči. 

Muže nakonec našli hasiči z Týna nad Vltavou ve 13:30 hodin bez známek života. Jeho tělo bylo v hloubce dvou metrů při ústí zátoky Albrechtického potoka.

„Přivolaný lékař na místě stanovil pravděpodobnou příčinu smrti utonutím, bližší určí až zdravotní pitva. Na základě prověřování této tragické události mohl v této nešťastné věci sehrát u třiačtyřicetiletého muže nemalou roli i alkohol. Každý rok řeší policisté případy pohřešování a bohužel i tonutí. Prosíme, pomozte nám předejít takovýmto událostem a než se k vodě vydáte, domluvte si se svými blízkými pravidla pobytu a pohybu,“ vzkázala Joklová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, jižní čechy, Vltava, utonutí, muž, chata, okres Písek, potok, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Písecku pravděpodobně utonul ve Vltavě, když nad ránem odešel z chaty  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.