Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeští policisté kontrolovali plavidla na Lipně

Jihočeští policisté včera vyrazili na lipenskou přehradu, kde prováděli mimo jiné testy na alkohol a psychotropní látky. Při akci nezjistili žádné pochybení. Podobné kontroly se budou konat i ve zbytku léta.

Lipenští policisté včera na motorovém člunu vyrazili na hladinu lipenské přehrady. V průběhu dne kontrolovali u kapitánů přítomnost alkoholu či psychotropních látek, zároveň ale zjišťovali, zda mají dotyční potřebné vybavení či průkaz vůdce plavidla a lodní osvědčení. 

„Veškeré provedené kontroly byly bez závad, což policisty velmi těší,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná


Zdroj: Policie ČR
Akce byla součástí projektu Bezpečně u vody a zapojili se do ní policisté z Českokrumlovska. „U vody, ale i ve vodě se budeme s návštěvníky vodních ploch setkávat celé léto. Budeme vůdcům malých plavidel, plavcům, dětem a jejich rodičům předávat informace o tom, jak chránit své osobní bezpečí i svůj majetek. Z toho vyplývá, že budeme preventivně působit i v rekreačních a chatových oblastech a kempech a předávat rady, jak zabezpečit svůj majetek,“ uvedla Pokorná. 

Další akce budou následovat. „Vzhledem k letním měsícům budou policisté k vodním plochám vyjíždět pravidelně a dohlížet na bezpečný provoz plavidel, ale i preventivně působit na rekreanty na březích,“ vzkázala Pokorná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky lipno, voda, policie, plavidlo, loď, kontrola, alkohol, Vodní nádrž Lipno, Policie České republiky, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté kontrolovali plavidla na Lipně  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.