Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Potápěči našli v centru Krumlova tělo muže, který vypadl z raftu

, aktualizováno 8. července 2022, 13:51

Jihočeští potápěči dnes našli v centru Českého Krumlova tělo muže, který se pohřešoval od úterý 5. července. Tehdy se tam převrátil raft s pěti lidmi, čtyři z nich se dostali na břeh. Událost se stala na jezu Mrázkův mlýn.

Jihočeští policisté a hasiči v úterý upozornili na zvýšenou hladinu Vltavy v Českém Krumlově. Pokud tudy mají vodáci naplánovanou trasu, měli by být velmi opatrní. V úterý v podvečerních hodinách se na jezu převrátil raft, čtyři lidé vyplavali,...

O tom, že se tělo muže našlo, informovala policie na svém twitterovém účtu. „Dnes dopoledne vytáhli policejní potápěči jihočeské zásahové jednotky z řeky Vltavy v centru Českého Krumlova tělo muže,“ uvedli policisté.  

Muž se pohřešoval od úterý. V podvečerních hodinách se na jezu Mrázkův mlýn převrátil raft s pěti lidmi, čtyři z nich vyplavali. Ve stejný den varovali hasiči i policisté před zvýšenou hladiny Vltavy a upozornili, že je sjíždění řeky v Českém Krumlova riskantní.

Výstrahu přidala také Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje. „Záchranáři během odpoledne vyjížděli třikrát k tonoucím vodákům. Nepřeceňujte své síly, voda je silný soupeř,“ uvedli v úterý záchranáři na svém twitterovém účtu. 

V Jihočeském kraji je několik nebezpečných jezů, za ten nejrizikovější se považuje Pilař na Lužnici na Jindřichohradecku, kde zemřelo několik desítek lidí. V uplynulých dnech a týdnech ale na jihu Čech intenzivně pršelo, a tak jsou nyní nebezpečné i jindy klidné jezy. Vodáci by měli být opatrní nejen v Krumlově. 

Na raftu sedí pět lidí včetně tří dětí a nikdo nemá vestu, kroutí hlavou šéf vodních záchranářů

V Českém Krumlově včera skončilo pátrání po muži, který se pohřešuje od úterý, kdy se tam na jezu převrhl raft. U jeho hledání byl také Milan Bukáček, velitel českokrumlovských vodních záchranářů. Pro Budějckou Drbnu popsal nejčastější chyby...

„V posledních dnech je mnohem větší průtok vody, což je věc, kterou by si měli vodáci také zjistit a situaci nepodceňovat,“ řekl včera Budějcké Drbně Milan Bukáček, velitel českokrumlovských vodních záchranářů. Ten zároveň připomněl, že by měli mít vodáci správně připravené plavidlo. Lidé podle něj také často nenosí vesty a oddávají se alkoholu, kvůli kterému špatně vyhodnocují některé situace.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Český Krumlov, Vltava, řeka, pátrání, muž, raft, potápěč, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, mlýn, Česko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potápěči našli v centru Krumlova tělo muže, který vypadl z raftu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.