Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zastupitelé Tábora souhlasili s bezúplatným převodem bývalé sýpky

Zastupitelé Tábora schválili bezúplatný převod objektu bývalé sýpky v příměstské části Měšice do majetku města. Budovy z roku 1730 nabídl dosavadní majitel, kterým byl Jihočeský kraj. V uplynulých letech se tam konaly kulturní akce. Barokní sýpka stojí na okraji příměstské části.

Budova má za sebou rekonstrukci z roku 2018. „V krovu jsou zprotézovány vazné trámy, statika objektu je v pořádku, nikudy do něho neteče, neohrožuje ho zevní vlhkost. Dříve se zde skladovalo obilí, teď by budova mohla mít novou funkci,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Osadní výbor Měšice má nyní zájem sýpku oživit. V roce 2020 tam uspořádal workshop za účasti studentů architektury ČVUT. Až dojde k zápisu do katastru, podepíše výbor s městem novou smlouvu, která bude podobná stávající smlouvě se zemědělskou školou. Ta měla budovu na starosti doposud. 

„Do budoucna by zde mohly vzniknout veřejné prostory, přednáškové a školící aktivity, výstavy, sociální zázemí s možností občerstvení pro přilehlé sportoviště a rekreační zónu. Velký zájem o pronájem části prostor projevil Domácí hospic Jordán, a to na sklady a kanceláře,“ uvedl mluvčí města Luboš Dvořák. Město zachová historické dřevěné konstrukce uvnitř stavby.

„Nové zastupitelstvo, nové vedení města bude muset uchopit, co budova potřebuje, co bude nejekonomičtější. Vše by mělo vyústit v zadání studie proveditelnosti,“ uvedl starosta. 

Ohodnoť článek

Foto Luboš Dvořák

Štítky Tábor, sýpka, město, zastupitelstvo, Měšice, Jihočeský kraj, České vysoké učení technické v Praze, Luboš Dvořák, Jordán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Tábora souhlasili s bezúplatným převodem bývalé sýpky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.