Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Stavba strakonického skateparku se zpozdí, náklady zůstanou stejné

Skatepark, který se staví ve Strakonicích, bude namísto koncem července hotový až v září. Firmě trvalo déle, než získala stavební povolení, a pro betonáž potřebuje vhodné počasí, ne příliš horké ani deštivé. Cena stavby zůstane stejná, 10,5 milionu korun bez DPH. Inflační doložka ve smlouvě není, řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Posun stavby projednali radní. Jde o jednu z větších letošních městských investic. Starý skatepark už nesplňuje normy.

Firma staví sportoviště mezi zimním stadionem a řekou Otavou v režimu design and build, což znamená, že ho i navrhla. „Posun stavby je kvůli opatrnosti, protože to dodávali (firma) i s projektem, a vydání stavebního povolení se trošku prodloužilo. Na to, aby byly betony dokonale hladké, potřebují počasí. Radši jsme stavbu prodloužili, aby nebyli tlačeni termínem a nedělali to v nevhodných klimatických podmínkách, kdy třeba bude horko. Betony se udělají špatně jenom jednou a nejde to opravit,“ řekl místostarosta.

Skatepark bude u Otavy, vedle sportovišť Na Křemelce. Zabere necelých 1300 metrů čtverečních. Nabídne i ocelové doplňky pro jízdu na skateboardu, koloběžce, kole a inline bruslích. Se skateparkem počítá územní studie z roku 2011. Podle ní by měl kolem Otavy vzniknout pás sportovišť. Skatepark bude prvním z nich, v ploše, která navazuje na zimní stadion. Firma tam vysadí i 19 javorů.

Nový skatepark začnou ve Strakonicích stavět už v květnu. Stát bude přes 10 milionů korun

Už v květnu začnou ve Strakonicích stavět nový skatepark. Sportoviště, které město vybuduje na více než tisíci metrech čtverečních, přiláká skateboardisty, ale i jezdce na kolech, koloběžkách nebo in-line bruslích. Vedení radnice doufá, že...

Strakonice, v nichž žije asi 23 tisíc lidí, mají letos rozpočet s příjmy 562,7 milionu a výdaji 650,9 milionu korun. Schodek rozpočtu 88,2 milionu kryjí z prostředků minulých let. Hlavní investice jsou oprava bazénu, zimního stadionu či Zvolenské ulice. Město plánovalo kapitálové výdaje téměř 170 milionů. Některé loňské investice převedlo na letošek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Strakonice

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, kondice, Strakonice, investice, sportoviště, zimní stadion, Otava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba strakonického skateparku se zpozdí, náklady zůstanou stejné  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.