Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žena zavřela psa do auta a šla nakoupit. Jde o minuty, varují strážníci

V době, kdy teploměry ukazují hodnoty nad 30 stupňů Celsia, nechala žena psa v autě před obchodním domem. Zvířete, které čekalo na parkovišti v Třeboni na Jindřichohradecku, si naštěstí všiml svědek.

O incidentu informovala Městská policie Třeboň na svém facebookovém profili. Událost se stala ve středu 20. července. „Přijali jsme oznámení o psu zavřeném v tropickém vedru v autě na parkovišti před marketem,“ popsali strážníci.

Na místě skutečně našli psa zavřeného v automobilu. Majitelce vozidla dali poslední šanci, když výzvu vyhlásili v rozhlase obchodu. 

„Sedmdesátiletá řidička z hlavního města k úlevě ohaře jej z auta vzala. Pes byl naštěstí ještě v pořádku, ale v těchto případech se hraje o minuty,“ upozornili strážníci.

Majitel nechal psa v autě. Hasiči ho dostali ven

Jihočeští hasiči dostali z kufru auta německého ovčáka. Jeho majitel ho nechal uvnitř a odešel, ale přivolané jednotce se podařilo dostat dovnitř díky pootevřenému oknu. Zvíře si poté převzali strážníci.

 

Na jihu Čech to není první letošní případ. Stejný incident řešili hasiči v Táboře. Tam nechal muž německého ovčáka v kufru vozu. Jednotka se ke zvířeti dostala díky pootevřenému okénku. Nejen hasiči a strážníci každý rok varují před zavíráním psů do aut v době tropických veder. Teplota uvnitř vozu může rychle překročit hodnotu 40 stupňů Celsia a zvířata jsou pak v ohrožení života.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Měststká policie Třeboň

Štítky pes, Třeboň, strážník, auto, horko, vedro, okres Jindřichův Hradec, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena zavřela psa do auta a šla nakoupit. Jde o minuty, varují strážníci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.