Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Besednice hořelo pole. Zasahovalo sedm cisteren

Hasiči dnes odpoledne vyráželi k požáru pole u Besednice na Českokrumlovsku. Na větší ploše tam hořela sláma a požár se dotkl i kombajnu. Za poslední dva dny se jedná o druhou podobnou událost. O den dříve vyrážela jindřichohradecká jednotka k požáru pole u Oldřiše.

Celkem sedm cisternových automobilových stříkaček dnes odpoledne hasilo požár u Besednice, kde hořel balíkovač, asi deset balíků slámy. „Zasažena byla plocha pole o rozměrech asi 200 krát 50 metrů,“ informovali hasiči na Facebooku. Požár se dotkl i zemědělského stroje, který v tu chvíli na poli pracoval. Hasičům se ale vše podařilo dostat rychle pod kontrolu a požár uhasit.

O den dříve vyrážela jindřichohradecká jednotka také k požáru pole u obce Oldřiš nedaleko Jindřichova Hradce. Plameny zde ale zachvátily pouze strniště.

Hasiči apelují, aby si lidé zejména v těchto suchých a horkých dnech dávali maximální pozor a vyhýbali se jakékoli manipulaci s otevřeným ohněm. Nedoporučuje se ani parkování na suché trávě, která by mohla vzplanout od horkého motoru vozidla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, požár, sucho, pole, oheň, HZS, Besednice, Oldřiš, okres Český Krumlov, Facebook, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Besednice hořelo pole. Zasahovalo sedm cisteren  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.