Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vandalové zapalovali kontejnery, město je odstraní

Město České Budějovice na konci srpna odstraní kontejnery z areálu bývalých kasáren Čtyři Dvory. Důvodů je více. Nádoby na odpad zapalovali vandalové, lidé si na ně stěžovali a před nedávnem navíc začal fungovat nový sběrný dvůr.

Takzvané shromaždiště odbadu bude fungovat do konce srpna, pak nádoby z bývalého areálu kasáren zmizí. „Na zpevněné ploše shromaždiště byly umístěny volně přístupné kontejnery, kam občané mohli odevzdat vybrané druhy odpadů. Prostor byl průběžně obsluhován v režimu mobilního sběru odpadů. Nešlo tedy o stacionární zařízení – sběrný dvůr,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice) v tiskové zprávě.

Shromaždiště podle něj mělo sloužit do doby, než se dokončí sběrný dvůr. Ten funguje od června tohoto roku na letišti v Plané u Českých Budějovic. Proto se vedení města rozhodlo shromaždiště odstranit. V posledních měsících se navíc stalo terčem vandalů, kteří opakovaně zapalovali velkoobjemové kontejnery. Radnice také zaznamenala větší počet stížností ze strany obyvatel.

Kromě sběrného dvoru v Plané jsou další také v ulicích Dolní, Plynárenská a na Švábově Hrádku. Otevřené jsou každý všední den, o víkendech fungují dopoledne. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky budějovice, odpad, kontejnery, shromaždiště, kontejner, České Budějovice, sběrný dvůr, Čtyři Dvory, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové zapalovali kontejnery, město je odstraní  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.