Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

České Budějovice investují v létě do oprav škol desítky milionů korun

České Budějovice investují v létě do oprav mateřských a základních škol několik desítek milionů korun. Například v Základní škole Pohůrecká v srpnu končí stavba pavilonu. Náklady na jeho vybudování činily téměř 30 milionů korun.

Řekla to mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová. Další investicí za téměř 40 milionů korun jsou stavební úpravy v základní škole Grünwaldova. Zahrnují demolici nevyhovujících spojovacích chodeb, výstavbu nových a jejich rozšíření drobnými přístavbami.

„Z provozních důvodů je celá akce rozdělena na tři realizační etapy, a to od roku 2021 až do září 2023, kdy dojde k finalizaci vnitřních úprav a dokončení fasád,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický (ANO).

Nákladnou akcí je také například modernizace mateřské školy K. Štěcha. Projekt se mimo jiné týká zateplení budovy nebo výstavby zelené střechy. Počítá se i s výměnou oken a vstupních dveří, na jižní a východních fasádách s předokenními žaluziemi. Opravovat se budou i vnitřní elektroinstalace a osvětlení. Topení bude regulované a doplněné o termostatické hlavice a ventily. „Obnova školky za 86,8 milionu korun se provádí ve třech etapách od roku 2021 s dokončením na podzim 2023,“ uvedl Holický.

České Budějovice zřizují 21 mateřských a 16 základních škol. Jejich služby využívají tisíce dětí z města i okolních satelitů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, České Budějovice, základní škola, ANO 2011, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice investují v létě do oprav škol desítky milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.