Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Proměna parku u Malše pokračuje. Hotovo bude v únoru příštího roku

V centru Českých Budějovic vybraná firma revitalizuje park v Dukelské ulici. Pokud nedojde na komplikace, bude hotovo v únoru příštího roku. Kromě jiného tam vzniknou schody k vodě. Chystá se také vysázení nové zeleně.

Práce začaly v červnu letošního roku. Nyní je místo nepřístupné. „Postupně se odstraňuje mobiliář, zábradlí a ostatní vybavení v prostoru stavby. Téměř dokončeny jsou zemní práce na odtěžení stávajícího břehu, odstraněno je jeho kamenné opevnění i původní chodník. Dokončena je přípojka vodovodu a kanalizace pro komerční místo a pro pítko. Až stavební práce skončí, začnou se sázet stromy a keře,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice).

Podél řeky Malše vznikne náplavka se schody k vodě. Její povrch bude z recyklovaného rigolového kamene z původního zpevnění říčního břehu. To celé se potáhne mezi Krumlovským mostem a Mostem Kosmonautů. V plánech je také společná stezka pro cyklisty a chodce, která se v polovině parku napojí na stávající cyklostezku v ulici Alešova. 

Vědci kritizují plánovaný projekt revitalizace parku Dukelská v Českých Budějovicích

Plánovaná revitalizace českobudějovického parku Dukelská podle některých přírodovědců ještě zvýší přehřívání města. Vadí jim pokácení stromů, s nimiž město v projektu počítá. Revitalizace parku počítá s úpravami břehu řeky Malše, kde by nově měl...

 

„Zatím vše běží podle harmonogramu, takže předpokládaný termín otevření začátkem února 2023 by měl být dodržen,“ dodal Moravec. Město za akci zaplatí více než 30 milionů korun.  Projekt parku vytvořil architektonický ateliér Rusina Frei, který uspěl v soutěži. Před nedávnem projekt kritizovali někteří vědci kvůli kácení stromů. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice a vizualizace Rusina Frei

Štítky park, budějovice, dukelská, revitalizace, Malše, České Budějovice, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proměna parku u Malše pokračuje. Hotovo bude v únoru příštího roku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.