Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jih Čech míří vydatné deště. Malé toky se mohou rozvodnit

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dnes vydal výstrahu před vydatnými dešti, které zasáhnou část Jihočeského kraje. Podle meteorologů může dojít k ojedinělým rozvodněním malých toků a zatopení podchodů, podjezdů či sklepů. Výstraha platí do středeční noci.

„Očekávají se srážky trvalejšího charakteru, které mohou být lokálně a krátkodobě vydatné s úhrny i nad 30 mm během několika hodin,“ informoval ČHMÚ na svém twitterovém účtu.

Výstraha platí pro část Jihočeského a Plzeňského kraje. Pršet má hlavně v jižní části těchto regionů. Dnes bude zateženo s teplotami od 18 do 21 stupni Celsia.

Podobně bude vypadat i čtvrtek. „Zpočátku zataženo, místy déšť. Během dne dojde k ustávání srážek a částečnému ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 18 až 21 stupňů Celsia,“ uvedla v předpovědi Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky ČHMÚ. V pátek bude polojasno až jasno, teploty se dostanou nad 20 stupňů Celsia. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, déšť, jižní čechy, výstraha, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Jihočeský kraj, stupeň Celsia, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jih Čech míří vydatné deště. Malé toky se mohou rozvodnit  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.