Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena před přejezdem uvolnila brzdu, auto se rozjelo a narazilo do vlaku

U střetu automobilu s vlakem zasahovali tento týden jihočeští policisté, hasiči a záchranáři. Na Českobudějovicku narazila do projíždějící soupravy řidička, která před železničním přejezdem uvolnila brzdový pedál. Jelikož měla na automatické převodovce zařazený jízdní režim, auto se rozjelo dopředu.

Nehoda se stala po půl desáté večer na železničním přejezdu mezi českobudějovickou městskou částí Nemanice a obcí Hrdějovice. Havarovala tam dvacetiletá řidička v automobilu tovární značky Audi Q7 s přívěsem na koně.

Nehoda se stala na Českobudějovicku. 

„Před přejezdem zastavila na signál střídavého intervalu červené barvy upozorňující na příjezd vlakové soupravy. Když rychlíková souprava přes uvedené křížení silnice s železniční tratí projížděla, mladá žena lehce uvolnila brzdový pedál a vzhledem k tomu, že její vozidlo bylo opatřeno automatickou převodovkou, došlo k rozjezdu a nárazu do vlaku,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Strojvůdce podle něj nemohl náraz do vagonů zaznamenat a na radiovýzvu zastavil až v železniční stanici Chotýčany. Žena se při nehodě lehce zranila a záchranáři ji převezli do nemocnice. 

„Předběžně vyčíslená škoda byla na vozidle s přívěsem stanovena na 500 tisíc korun a vlakové soupravě 80 tisíc korun. Ve vlaku cestovalo zhruba 200 cestujících, kdy nikdo neutrpěl zranění ani hmotnou škodu,“ dodal Bajcura. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, vlak, brzda, automat, železnice, okres České Budějovice, Audi Q7, Hrdějovice, Nemanice, Chotýčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena před přejezdem uvolnila brzdu, auto se rozjelo a narazilo do vlaku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.