Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jih Čech míří bouřky, mohou se objevit kroupy

V Jihočeském kraji platí od páteční 13. hodiny výstraha před silnými bouřkami. Na některých místech se mohou objevit kroupy. Upozornění platí do 20. hodiny. Přeháňky budou v regionu také o víkendu, nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 stupňů Celsia.

Jihočeský kraj mohou dnes odpoledne zasáhnout silné bouřky. Vyplývá to z výstrahy meteorologů. Ta platí pro většinu regionu od 13 do 20 hodin. 

„Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek se srážkovými úhrny kolem 30 mm, menšími kroupami kolem 1 cm a nárazy větru kolem 20 m/s,“ napsal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svůj twitterový účet. 

Pršet bude také o víkendu. V sobotu bude oblačno, během dne se na většině území objeví přeháňky a ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty budou 17 až 20 stupňů Celsia. 

Podobně bude vypadat neděle. „Většinou oblačno. Na většině území se objeví přeháňky, ojediněle bouřky. Večer dojde k ustávání srážek a částečnému ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 20 stupňů Celsia,“ uvedla v předpovědi Eva Plášilová z českobudějovické pobočky ČHMÚ. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky předpověď, počasí, jižní čechy, výstraha, bouřky, bouřka, Jihočeský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, stupeň Celsia, kroupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jih Čech míří bouřky, mohou se objevit kroupy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.