Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové zázemí pro budějcké strážníky se prodraží o desítky milionů

České Budějovice hledají firmu, která vybuduje nové zázemí pro městskou policii. Kromě rekonstrukce areálu v ulici Jaroslava Haška vznikne také nová budova. Strážníci dostanou tělocvičnu, sociální zázemí či nové prostory pro dispečink. Akce by mohla stát okolo 160 milionů korun.

Radní tento týden schválili vypsání veřejné zakázky. „Předpoklad je zhruba 160 milionů korun,“ řekl při tiskové konferenci primátor Jiří Svoboda (ANO). 

Město chce proměnit areál v ulici Jaroslava Haška, kde strážníci sídlí. Dojít tam má k rekonstrukci stávající budovy a ve dvoře pak vznikne budova úplně nová. Stávající zázemí je podle zástupců radnice nevyhovující.

Proto tam má nově být tělocvična, nové sociální zázemí, místnost pro dispečink a další potřebné vybavení. V současné době strážníci podle primátora nemají ani dostatečné prostory k převlékání. 

„Stávající situace je nedostačující. Tato investice byla jedna z našich priorit. Covid to zbrzdil, ale zakázku jsme vypsali,“ uvedl primátor.

Oprava Slavie i nové zázemí městské policie se prodraží o desítky milionů

Městu České Budějovice se prodraží dva velké projekty. Jedním je plánovaná rekonstrukce Kulturního domu Slavie a druhým nové zázemí pro městskou policii. V součtu budou obě akce dražší o desítky milionů korun. Navýšení cen budou řešit zastupitelé...

 

„Předpokládané zahájení stavební prací je naplánované na začátek stavební sezony v roce 2023. Začne se dvorní vestavbou, kde bude hotovo v roce 2024.  Provoz se tam přestěhuje a naváže na to rekonstrukce stávajícího objektu. To potrvá rok a dva měsíce, takže v květnu 2025 by mělo být všechno kompletně hotové,“ upřesnil náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Původní předpoklad se pohyboval pod hranicí 100 milionů korun. Kvůli stávající sitauci se ale plánované náklady zvedly o několik desítek milionů. Reálnou cenu ale ukáže až výsledek soutěže, připomněl primátor. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, městská policie, investice, rekonstrukce, rozpočet, Jaroslav Hašek, primátor, ANO 2011, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové zázemí pro budějcké strážníky se prodraží o desítky milionů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.