Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V podhůří Šumavy skončila rekonstrukce výpravní budovy z roku 1893

Pochází z konce 19. století, ale své největší rekonstrukce se dočkala až nyní. Výpravní budova ve Vimperku má díky právě dokončené investici novou fasádu i moderní vnitřní prostory. Při akci za téměř 17 milionů korun vznikl také bezbariérový přístup, informovala Správa Železnic.

Oprava výpravní budovy skončila včera. Vimperk se nachází na Prachaticku v podhůří Šumavy. 

„Objekt získal novou fasádu i moderní vnitřní prostory s bezbariérovým přístupem, do kterých se přesunuly toalety pro cestující. Celkové náklady stavby dosáhly výše 16,8 milionu korun, práce prováděla od loňského srpna společnost Edikt,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí Správy Železnic Jan Nevola.

Stanice Vimperk se nachází na lokální trati Strakonice – Volary. Pochází z roku 1893 a nedávná rekonstrukce byla první výraznější stavební akcí za celou dobu její existence.

Vybraná firma vyměnila střešní krytiny a opravila tesařské a klempířské prvky. Dále došlo k částečné výměně oken a dveří a opravě fasády.

„Renovací prošly nejen vnitřní prostory pro zaměstnance Správy železnic, ale také čekárna. Podstatným zlepšením pro cestující je zprovoznění nových toalet přímo ve výpravní budově. Ty nahradily dosavadní hygienické zařízení v samostatně stojícím objektu, který byl zdemolován. Přístup do vnitřních prostor je nově bezbariérový,“ dodal Nevola. Cestující mohou využívat také prostor pod přístřeškem, kde jsou nové lavičky, koše, stojan na kole či orientační systém.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa Železnic

Štítky Vimperk, šumav, doprava, železnice, výpravní budova, vlak, rekonstrukce, Šumava, Správa železniční dopravní cesty, fasáda, okres Prachatice, Strakonice, Volary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V podhůří Šumavy skončila rekonstrukce výpravní budovy z roku 1893  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.