Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opravené parkoviště v Táboře nabízí 181 míst

Po pěti měsících skončila rekonstrukce parkoviště, které se nachází v Táboře před plaveckým bazénem. Nově je tam místo pro 181 automobilů. Investice vyšla na 14,2 milionů korun bez daně. Na parkovišti nechybí ani takzvaná Kiss and Ride místa.

O otevření parkoviště informovalo město Tábor. I nadále platí, že se před plaveckým bazénem nemusí za parkování platit. Plocha nyní nabízí 181 míst, přičemž sedm z nich je určeno pro invalidy. 

„V prostoru parkoviště jsou vybudovány dvě nástupní a výstupní parkovací místa v režimu K+R neboli „Kiss and Ride“. V horní části parkoviště je vyhrazeno místo pro autobusy, před bazénem je určeno i pro osobní vozidla. Takto označené parkování je vyhrazeno pro krátké zastavení nebo vyčkávání vozidla. Na parkovišti není umožněno dlouhodobé parkování pro autobusy. Pro ty bylo zřízeno parkování u zimního stadionu už v minulém roce,“ shrnul mluvčí města Luboš Dvořák.

Vybraná firma změnila také odvodnění tohoto území, a tak pouze v případě většího množství srážek voda končí v kanalizaci. Parkoviště má také zařízení na měření průjezdu vozidel. Na navigačním systému budou moci řidiči sledovat, zda je na parkovišti volno. Opravené jsou také chodníky či veřejné osvětlení.

„Podle projektu a návrhů odboru životního prostředí byly vysazeny podél parkoviště keře kdoulovců, pámelníku a dále tavolníků. Náhradu za vykácenou borovici tvoří tři stromy - javory kleny před budovou bazénu. V parkovišti vznikly dva ostrůvky s okrasnými travinami,“ sdělil Dvořák. Vedoucí odboru Jana Daňková dodala, že při vjezdu na parkoviště byl navržen trvalkový záhon s třapatkami a denivkami. Investice vyšla na 14,2 milionu bez daně, původní předpoklad byl 15,5 milionu. 

Ohodnoť článek

Foto Luboš Dvořák

Štítky Tábor, doprava, parkování, investice, Luboš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravené parkoviště v Táboře nabízí 181 míst  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.