Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na muže spadl v areálu staré továrny krov. Policie zahájila trestní stíhání

Několik měsíců se léčil muž, na kterého spadl krov ve staré továrně na Českokrumlovsku. Policie po prošetření události obvinila jednu společnost a třiašedesátiletého muže kvůli podezření z porušení povinnosti uložené zákonem. Zraněný strávil v nemocnici 14 dní.

„Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Českém Krumlově zahájili trestní stíhání třiašedesátiletého muže a jedné společnosti, které viní z toho, že porušili důležitou povinnost, kterou jim ukládá zákon, v důsledku čehož došlo při realizaci demontáže a montáže krovu v areálu jedné z firem v obci Větřní na Českokrumlovsku k úrazu jednoho muže,“ shrnul policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Událost se stala ve Větřní na Českokrumlovsku. O zásahu ve staré továrně informovali letos v létě jihočeští záchranáři. Na místo letěl vrtulník. Lékaři slanili z podvěsu vrtulníku na střechu továrny. Tam pacienta upoutali do nosítek a poté přivolali vrtulník, který je odtud vyzvedl. 

Zásah na střeše továrny. Foto: HZS Jihočeského kraje

Člověk, na kterého krov spadl, zůstal podle Šupíka v nemocnici 14 dní. Přibližnou dobu léčení stanovili lékaři na dva až tři měsíce. Za spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti až čtyřletý trest odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krov, muž, zranění, Větřní, továrna, obvinění, trestní stíhání, okres Český Krumlov, Český Krumlov, policie, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Také by byste nám mohli napsat jestli zraněný muž byl zloděj a nebo zaměstnanec.

Čtvrtek, 27. října 2022, 09:12Odpovědět

Na muže spadl v areálu staré továrny krov. Policie zahájila trestní stíhání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.