Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Českých Budějovicích znovu hořela auta. Policie nevyloučila souvislost

, aktualizováno 1. listopadu 2022, 14:07

Na českobudějovické Pražské předměstí opět vyjížděli hasiči k požáru automobilů. K události došlo v úterý nad ránem nedaleko základní školy. Několik ulic odtud před zhruba měsícem hořel obytný vůz, ve kterém explodovala propanbutanová lahev. Další požár hasiči likvidovali v červnu. 

Hlasité rány vzbudily některé obyvatele před druhou hodinou ranní. „Plameny z hořícího auta byly vysoké zhruba tři metry, valil se z něj hustý a silně páchnoucí dým,“ popsala pro Budějckou Drbnu Eva Hnudová, která na Pražském předměstí bydlí. 

V Čéčově ulici před základní školou zasahovali profesionální hasiči z Českých Budějovic. Hlášení přijali těsně před druhou hodinou. 

„Renault Kangoo, který stál zaparkovaný podél chodníku, shořel kompletně. Požárem byl poškozený také VW Transporter v zadní části a před ním ještě jeden osobní automobil,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Zásah trval zhruba 45 minut a škoda je předběžně 350 tisíc korun. Na místě událost ještě dnes dopoledne prošetřují policisté včetně psovoda. „Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování. Pracujeme se všemi verzemi,“ sdělila mluvčí jihočeských policistů Martina Joklová

Zaparkovaný obytný vůz zachvátil požár. Explodovala v něm propanbutanová lahev

Hlasité rány vzbudily kolem čtvrté hodiny ráno obyvatele Kubatovy ulice, když na parkovišti před areálem SKP začal hořet obytný vůz. V něm explodovala propanbutanová lahev. Požár podle mluvčí hasičů Venduly Matějů poničil další dvě auta. Příčina...

Na Pražském předměstí nejde o první podobný případ. V druhé polovině září hořel obytný vůz u areálu SKP, který se nachází nedaleko od místa dnešního požáru. Také tehdy oheň poškodil i další vozidla. Vyšetřování události ze září policisté ještě neuzavřeli.

Na Pražském předměstí hořela auta také v červnu„Dosud neznámý pachatel v ulici Nerudova u bytového domu číslo 1 zapálil zaparkované osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia, které bylo s věcmi uvnitř zcela zničeno. Od něj zahořelo nákladní vozidlo tovární značky Volkswagen LT 35 a osobní vozidlo tovární značky Toyota Yaris,“ informoval tehdy policejní mluvčí Milan Bajcura. Nedaleko odtud v ulici Staroměstská někdo pravděpodobně zapálil také čtyři plastové kontejnery na komunální odpad.

„Souvislost s případem ze září nelze vyloučit,“ reagovala Joklová. Oficiální spojitost obou případů nyní není možné potvrdit, jasno bude po prošetření, které mají na starosti hasiči i policisté. Případní svědci dnešního požáru se mohou obrátit na linku 158.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hnudová a HZS Jihočeského kraje

Štítky policie, požár, oheň, auto, hasiši, České Budějovice, Drbna.cz, Pražská konzervatoř, Renault Kangoo, Volkswagen Transporter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích znovu hořela auta. Policie nevyloučila souvislost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.