Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silnice, která vede na Živec, dostane nové výhybny

Více než půl roku potrvá uzavírka silnice, která vede z Písku k oblíbené chatě Živec v Píseckých horách. Důvodem je vybudování takzvaných výhyben, díky kterým se na některých místech komunikace rozšíří. Část obyvatel z této novinky radost nemá.

O uzavření silnice informovalo město Písek. Silnice se na šesti místech rozšíří tak, aby se tam auta mohla bezpečně vyhnout. 

„Cesta bude rozšířena v zatáčkách nebo v místech, kde je v okolí komunikace dostatečný prostor,“ uvedl v tiskové zprávě Václav Zámečník, ředitel Lesů města Písku, které rozšíření komunikace zajišťují.

Potvrdil také, že v místech budoucích výhyben nebude nutné kácet větší množství vzrostlých stromů. To byla jedna z výtek, na kterou upozorňuje část veřejnosti. Některým místním vadí, že město umožňuje větší přístup do přírodního parku automobilům. Ukázalo se to v diskusi pod facebookovým příspěvkem města.

Záměr v minulém volebním období kritizovali tehdy opoziční Piráti. Ti při jednání hlasovali proti. „Výhybny nejsou v současné době potřebné, jejich vybudování otevře možnost budoucímu vjezdu MHD a zvýšení zátěže celé lokality,“ napsali pak na svém facebookovém profilu

Zákaz vjezdu platí ode dneška. Do konce roku bude firma Stareko CZ Písek provádět zemní práce a upravovat terén, na jaře by měla pokládat povrchy. Celá akce má být hotová do konce května a náklady vyjdou na 4,6 milionu korun bez daně. 

„Díky vybudování výhyben se výrazně zvýší bezpečnost této komunikace. I když po ní mohou jezdit jen vozidla hostů ubytovaných na chatě Živec, dopravní obsluha, návštěvníci střelnice a vozidla s povolením Lesů města Písku, je zde provoz poměrně velký a docházelo zde k problematickým situacím,“ dodal Zámečník. Objížďka vede po lesní komunikaci, která směřuje k chatě Živec od zahrádkářské kolonie na Vohybale.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Písek, město, doprava, živec, silnice, výhybna, Živce, chata, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice, která vede na Živec, dostane nové výhybny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.