Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

České Budějovice si mohou vzít na investice úvěr 800 milionů

Úvěr až 800 milionů korun bude mít k dispozici město České Budějovice. Tento týden o tom rozhodli zastupitelé. Podle náměstka primátorky by bylo možné peníze využít například na výstavbu městských bytů v prostorách bývalého vojenského cvičiště.

Průzkum napříč bankami řešilo minulé vedení města před volbami. Z úvěru, který je podle výsledků soutěže nejvýhodnější, může radnice čerpat mezi roky 2023 až 2027. 

Náměstek primátorky Petr Maroš (ODS) při jednání zastupitelů řekl, že se podařilo vyjednat výhodné podmínky. Město kromě jiného nebude nuceno peníze využívat, pokud pro ně nenajde účel. Samotná rezervace peněz je pak bezplatná. 

„Máme to jako rezervu na akce, které bychom chtěli dokončit. Mezi těmi velkými bych si uměl představit, že peníze poslouží například na výstavbu zhruba 300 městských bytů ve Čtyřech Dvorech. Z pohledu investic tam budeme určitě přes miliardu,“ řekl Budějcké Drbně Maroš. Je podle něj otázkou, zda se pro tento projekt nenajde partner.

K úvěru se při jednání zastupitelů nevedla diskuse, návrh podpořila pohodlná většina včetně některých zástupců minulé koalice.

„Jsou to peníze prioritně na investice. Podařilo se vyjednat opravdu výhodné podmínky, úvěr můžeme čerpat pouze v případě potřeby. Jsem rád, že to nové vedení města akceptovalo,“ řekl redakci bývalý primátor a nyní opoziční zastupitel Jiří Svoboda (ANO). Bývalá koalice podle něj plánovala využití části peněz na opravu Kulturního dom Slavie. 

Ohodnoť článek

Foto Jakub Bartoš

Štítky město, České Budějovice, úvěr. miliony, investice, radnice, zastupitelstvo, úvěr, peníze, ODS, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice si mohou vzít na investice úvěr 800 milionů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.