Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

D3 u Chotýčan je znovu průjezdná, zavřená byla přes 20 hodin kvůli bourání mostu

Dálnice D3 u Chotýčan na Českobudějovicku je ode dneška znovu průjezdná v obou směrech. Uvedlo to Národní dopravní informační centrum. Dálniční úsek byl zavřený přes 20 hodin kvůli bourání mostu nad vozovkou v místě, kde se staví odpočívadlo.

Na dálnici je podle policie zatím v obou směrech průjezdný jeden jízdní pruh. V dalších částech vozovky po demolici uklízí. „Dá se předpokládat, že kolem 14:00 to bude vyčištěné,“ řekl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. Dálnice by pak měla být bez omezení.

Dálnice byla zavřená od sobotního poledne. Obousměrná objízdná trasa vedla po silnici 603 ve směru od obce Borek na Chotýčany, Vitín a Ševětín. „K žádné nehodě na objízdné trase nedošlo,“ řekl Budějcké Drbně policejní mluvčí.

Zbouraný most převáděl přes dálnici místní komunikaci. O kousek dál už je postavený nový most. Místo, kde se staví odpočívadlo, bylo kvůli odstřelu skal naposled zavřené koncem října. Odstřely byly také ve druhé polovině srpna.

Oboustranné odpočívadlo Chotýčany staví Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) od února. Bude tam 80 míst pro kamiony, 90 pro osobní auta, osm pro autobusy a deset pro karavany a auta s přívěsem. Stavba za 432 milionů korun bez DPH bude hotová v srpnu 2023.

V provozu je teď 70 kilometrů dálnice D3, která má spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. ŘSD teď v jižních Čechách staví souvislý třicetikilometrový úsek D3. Celá dálnice D3 by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ČR, stavby, silnice, D3, Chotýčany, dálnice, Národní dopravní informační centrum, okres České Budějovice, Ředitelství silnic a dálnic, Ministerstvo dopravy České republiky, Borek, Vitín, Ševětín, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D3 u Chotýčan je znovu průjezdná, zavřená byla přes 20 hodin kvůli bourání mostu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.