Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci zachránili muže, který chtěl skočit z mostu

Záchranou života skončila událost, ke které včera vyjížděli strážníci v Písku. Žena si všimla muže stojícího na mostě a ihned zavolala na linku 156. S člověkem mluvila, dokud na místě nepřijeli strážníci. Těm se podařilo muže zachránit.

Třicetiletý muž stál na mostě na hlavní silnici I/20, která vede mezi Burketovou a Svatoplukovou ulicí. Žena si ho všimla a kolem půl druhé zavolala na linku 156. 

„Oznamovatelé uvedli, že za zábradlím stojí osoba, která se chystá spáchat sebevraždu skokem z mostu. O události jsme vyrozuměli obvodní oddělení Policie ČR a na místo jsme vyslali naše autohlídky. Hlídku vyslala i Policie ČR,“ uvedl v tiskové zprávě zástupce velitele Městské policie Písek Jaroslav Rapant.

Na místo přijeli jako první strážníci. Muž se oběma rukama držel zábradlí, zatímco s ním mluvila svědkyně události. Iniciativu poté převzali strážníci. 

„Ti se mu snažili sebevraždu rozmluvit, muž ale na svém záměru trval, pustil se zábradlí a připravoval se na skok. Nicméně po chvíli se zábradlí opět chytil. Následovalo další vyjednávání. Jeden ze strážníků se snažil muže uklidnit a úmysl spáchat sebevraždu mu rozmlouval,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí města Petra Měšťanová

Muž se ale opět pustil zábradlí a nebezpečně se naklonil. „Bylo jasné, že je odhodlán z mostu skočit. Ve chvíli, kdy byl otočen zády ke strážníkům a stále s nimi hovořil, ho jeden z našich mužů uchopil za tělo a levou ruku, za pravou paži ho chytili další dva strážníci a přetáhli ho přes zábradlí na komunikaci,“ popsal zástupce velitele.

Strážníci pak třicetiletého muže odvedli do služebního vozu. Vzápětí na místo dorazili policisté a zdravotníci, kteří si ho převzali. 

Ohodnoť článek

Foto Město Písek

Štítky městská policie, písek, strážníci, pomoc, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili muže, který chtěl skočit z mostu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.