Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pozor na petardy z Česka, varují Rakušané. Zvýšili kontroly u hranic

Před pyrotechnikou z Česka varují policisté ze sousedního Horního Rakouska. Upozorňují na jejich využívání i to, že často pochází ze zemí, jako je Čína či Indie. V příhraničí se nyní dělají kontroly zaměřené na nebezpečné zboží.

Na nebezpečnou pyrotechniku upozornil v tiskové zprávě hornorakouský zemský radní Stefan Kaineder (Zelení). Ten v dokumentu zmínil také varování před zbožím z České republiky. 

Soukromé osoby mohou v Rakousku odpalovat pouze zábavní pyrotechniku ​​do třídy F2. Pro vyšší je potřeba absolvovat speciální výcvik. U zboží z Česka je podle zpravodajského serveru ORF problém v tom, že jde často o třídy F3 nebo F4. 

„Častý je klam, že se jedná o české a tedy evropské produkty. To však obvykle není pravda, protože většina pyrotechnických výrobků se vyrábí v Číně nebo Indii (cca 97 procent celosvětové produkce),“ uvedl v tiskové zprávě Markus Kreilmeier, policejní expert na výbušniny.

Mimo jiné kvůli vyšším třídám či nepravdivým údajům nyní dochází k častějším kontrolám. Policisté informovali o kontrolách v oblasti severní hranice, aby se zabránilo dovozu nelegálního zboží. 

„Chci zdůraznit, že to slouží k ochraně obyvatel před případným zraněním souvisejícím s používáním této pyrotechniky,“ přidal Kreilmeier.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky česko, rakousko, petardy, silvestr, varování, hranice, jižní čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na petardy z Česka, varují Rakušané. Zvýšili kontroly u hranic  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.