Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mrtví švábi v lednici. Inspekce zavřela oblíbenou asijskou restauraci Met

Asijská restaurace Met je jednou z nejoblíbenějších v Českých Budějovicích. Pobočka na Lannově třídě ale nyní nefunguje. Provozovnu inspektoři zavřeli, když v zázemí našli mrtvé i živé šváby. Ti byli ve skladu potravin i v kuchyni včetně lednice.

O uzavření provozovny informoval web Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) a také facebookový profil Potraviny na talíři. Inspektoři restauraci Met uzavřeli kvůli švábům. 

Místo, kde Státní zemědělská a potravinářská inspekce kontrolu provedla, se nachází na rušné Lannově třídě kousek od historického centra města. „Naši inspektoři na mnoha místech v provozovně, a to včetně baru či kuchyně, zjistili výskyt švábů. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ informoval profil Potraviny na talíři. 

Inspektoři našli mrtvé i živé šváby například v kuchyni u umytých talířů či v lednici, ve skladu potravin nebo třeba v zázemí, kde mají zaměstnanci šatnu. Restaurace je zavřená od 13. prosince. 

Na příspěvek reagovala řada obyvatel Českých Budějovic. Met je totiž jednou z nejoblíbenějších restaurací ve městě. Nová provozovna se letos na jaře otevřela v centru na hlavním Náměstí Přemysla Otakara II., kde i nadále funguje. 

Budějcká Drbna požádala provozovatele o vyjádření. V případě odpovědi redakce reakci do článku doplní. Potraviny na pranýři jsou projektem SZPI, která je orgánem státního dozoru zejména nad bezpečností, jakostí a řádným označováním potravin.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky české budějovice, met, restaurace, inspekce, šváby, uzavřeno, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrtví švábi v lednici. Inspekce zavřela oblíbenou asijskou restauraci Met  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.