Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U Českých Budějovic havaroval autobus s více než 40 lyžaři

, aktualizováno 15. prosince 2022, 19:57

V Plané u Českých Budějovic došlo k nehodě autobusu a osobního automobilu. Hasiči evakuovali více než 40 cestujících, kteří jeli na lyžařský zájezd. Všichni by měli být v pořádku. Muže v osobním automobilu bylo potřeba vyprostit.

K nehodě došlo po 18. hodině. V Plané se srazil autobus s osobním automobilem. „Na místo jel náš evakuační autobus, který evakuoval 42 osob. Převezli jsme je k nám na stanici, kde čekají na náhradní dopravu. Měli by být v pořádku,“ řekla Budějcké Drbně mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Cestující podle Matějů využili nouzové východy, když se autobus částečně převrátil do příkopu. „V době příjezdu hasičů byli někteří z autobusu již venku, ostatním jsme pomohli se evakuovat,“ popsala Matějů. Na stanici je s nimi psycholog. 

Jednoho člověka museli hasiči vyprostit, jde o muže v osobním automobilu. Ten je zraněný. Ostatní cestující, kteří podle Matějů jeli na lyžařský zájezd, jsou v pořádku. 

„Na místo byly okamžitě vyslány tři pozemní posádky, které vyhlásily mimořádnou událost. Následně byly vyslány další tři posádky a vzlétl také vrtulník. Naštěstí z cestujících v autobuse nebyl nikdo zraněn. V osobním voze doslo ke zranění jedné ženy, která zůstala ve voze zaklíněna. Bylo nutné ji vyprostit. Záchranáři ji poskytli akutní prednemocniční péči v plném rozsahu a s těžkými poraněními byla transportována do českobudějovické nemocnice,“ shrnula mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová

„Podle předběžných informací nedal řidič automobilu přednost a poté došlo ke střetu s autobusem. Okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování. Autobus skončil na boku v příkopu. Silnice je uzavřená,“ řekl policejní mluvčí Milan Bajcura

Policisté dopravu odklání, lidé musí využít starou silnici vedoucí přes Lidickou třídu a obec Včelná. Omezení potrvá nejméně do 22. hodiny, protože bude nutné vytáhnout z příkopu autobus. Hasiči ještě pomohou s přeložením vybavení lyžařů. Ti pak odjedou z Plané náhradním autobusem. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, planá, české budějovice, doprava, autobusu, auto, lyžaři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Českých Budějovic havaroval autobus s více než 40 lyžaři  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.