Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dítě při bobování narazilo do auta. Na místo letěl vrtulník

Do vesnice Javorník na Prachaticku včera letěl vrtulník. Záchranáři tam zasahovali u nehody dítěte, které při bobování sjelo ze svahu a narazilo přímo do projíždějícího auta. Před vážnějším zraněním ho pravděpodobně ochránila helma. Policisté nabádají k opatrnosti při zimních sportech.

Nehoda se stala 18. prosince ve vesnici Javorník na Prachaticku. Tudy projížděl před polednem muž ve vozidle značky Volkswagen Touareg.

„Náhle do jeho vozu z pravé strany narazil malý chlapec jedoucí na bobech. Vjel tam přímo ze zasněženho svahu nad silnicí. Po střetu zůstal nezletilý chlapec ležet zraněný na silnici. Byl ošetřen zdravotnickou záchrannou službou a následně byl vrtulníkem transportován do českobudějovické nemocnice,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová

Muž se na místě podrobil dechové zkoušce, ta vyšla s negativním výsledkem. Okolnosti události policisté prošetřují. Zároveň nabádají k opatrnosti při provozování zimních sportů. Lidé by měli používat ochranné prostředky při lyžování, snowbordování i bobování.

„Chlapec, který při této nehodě utrpěl zranění, měl naštěstí helmu, která pravděpodobně zabránila jeho vážnějším zraněním. Při bobování je důležité myslet i na různé překážky, například stromy, zdi a stožáry,“ sdělila Schwarzová a dodala, že boby mohou vyvinout velkou rychlost, což může mít při čelním nárazu i fatální následky. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, javorník, policie, dítě, bobování, auto, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dítě při bobování narazilo do auta. Na místo letěl vrtulník  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.