Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Propadá vám v těchto dnech řidičák? Na úřad zatím nemusíte

Propadá vám během nouzového stavu platnost řidičského oprávnění. Nemusíte zoufat. Ministerstvo dopravy se domluvilo s Ministerstvem vnitra na toleranci neplatných řidičských průkazů v rámci nouzového stavu. Lidé s propadlým průkazem tak mohou dál řídit, na doklad se hledí jako na platný a nehrozí žádné pokuty.

„Za předpokladu, že uplynula doba platnosti dokladů v době trvání nouzového stavu, se hledí na tyto doklady jako na platné, respektive držitelé těchto dokladů nebudou za výkon činnosti realizovaný s dokladem, jenž v době nouzového stavu pozbyl plynutím času své platnosti, v přestupkovém řízení postihováni,“ stojí v metodickém stanovisku ministerstva dopravy, které dnes dostaly jednotlivé úřady.

Řidiči by neměli zapomínat, že výjimka platí je na území České republiky. Ministerstvo dopravy jedná s Evropskou komisí o návrhu prodloužení platnosti propadlých řidičských průkazů do konce března příštího roku.

Obecní a krajské úřady v současnosti omezily kvůli šíření koronaviru pracovní dobu, většinou na dva dny v týdnu. Kvůli tomu se na řadě dopravních úřadů v minulých dnech tvořily dlouhé fronty. Prodloužení platnosti řidičských průkazů by mělo nápor zvolnit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MDČR

Štítky ministerstvo vnitra, ministerstvo dopravy, řidičské oprávnění, řidičák, řidičský průkaz, nouzový stav, Ministerstvo dopravy České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky, Evropská komise, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ing Vladimír

Náš geniální dvojitý ministr, který nikdy nespí nepřišel na jednoduché řešení. Registr vozidel otevří cca 3x déle než dnes.

Středa, 21. října 2020, 08:47Odpovědět

Propadá vám v těchto dnech řidičák? Na úřad zatím nemusíte  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.