Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Speciální letní autobusová linka by měla propojit Dačice a Frymburk

Jihočeský kraj se chystá propojit Jindřichohradecko s Lipenskem speciálními cyklobusy, které budou v létě jezdit mezi Dačicemi a Frymburkem. Speciální linky budou v provozu od 5. června do 26. září.

Kromě osob by linka měla umožňovat i přepravu jízdních kol. „Jihočeský kraj zahájil výběrové řízení na tuto veřejnou zakázku. Předpokládané náklady na zajištění služby činí přibližně 700 tisíc korun. Na financování by se měl patnácti procenty podílet kraj a pětaosmdesáti procenty Evropský fond pro regionální rozvoj,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák (ČSSD).

Linka na trase Dačice, Jindřichův Hradec, Trhové Sviny, Kaplice, Frymburk a zpět bude zároveň díky přestupů navázána na páteřní železniční síť z Prahy do Lince. „Kromě turistů by navíc mohla být pro běžné cestující alternativou autobusového spojení v lokalitách, kde příslušné spojení v určitých časech či o víkendech chybí,“ uzavřel Krák.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, turistika, rekreace, Jihočeský, autobus, cyklobus, Dačice, Frymburk, Jihočeský kraj, Antonín Krák, okres Jindřichův Hradec, ČSSD, Praha, Evropský fond pro regionální rozvoj, Jindřichův Hradec, Trhové Sviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Talkner

...jj to je dobrá zpráva, myslím že to využijeme. Mrzí mě že byla zrušena obdobná letní linka Č.B. - Znojmo kde se také dalo jet s koly do poddyjí, škoda.

Sobota, 27. března 2021, 17:41Odpovědět

Speciální letní autobusová linka by měla propojit Dačice a Frymburk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.