Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Železniční stanice ve Volyni prochází rekonstrukcí. Výluka potrvá 37 dní

Výraznou rekonstrukcí prochází železniční stanice Volyně na Strakonicku. Kvůli pracím probíhá na trati v úseku Strakonice – Vimperk na trati Strakonice – Volary sedmatřicet dní dlouhá výluka. Ta začala 13. dubna a skončí 19. května.

„Důvodem jsou dvě stavby, které jsou vzájemně koordinovány. Jde o sanaci skalních zářezů na zhruba dvaceti místech ve vyloučeném úseku a o opravu kolejí a výhybek ve stanici Volyně. Výraznou opravou ve Volyni projde i nástupiště, které bude nově plně bezbariérové s dvěma centrálními přechody pro cestující,“ řekla redakci Drbny mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Součástí stavby je i úprava stávajícího zabezpečovacího zařízení a osvětlení kolejiště, nástupiště a přístupových cest pro cestující. „Stanice získá také nový mobiliář a informační systém,“ dodala.

Veškeré práce by měly vyjít na více než 37 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SŽDC

Štítky Volyně, železnice, vlak, rekonstrukce, Správa železnic, Strakonice, okres Strakonice, Volary, Vimperk, Správa železniční dopravní cesty, Drbna.cz, železniční stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železniční stanice ve Volyni prochází rekonstrukcí. Výluka potrvá 37 dní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.