Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Panely informující o příjezdech vozů MHD od pondělí vypne modernizace palubního systému

Elektronické informační panely na zastávkách budějcké MHD dočasně utichnou. Důvodem je výměna stávajících palubních zařízení ve vozech hromadné dopravy za modernější. Kvůli nutným montážním pracím nebudou od pondělí 16. srpna dočasně na elektronických zastávkových označnících dostupné informace o časech příjezdů autobusů a trolejbusů.

Kvůli montáži nových komponentů do vozidel a zastávkových označníků bude nutné informační systém o příjezdech spojů vypnout. „Označníky totiž nemohou komunikovat s vozy, ve kterých už byl palubní systém modernizován, a zároveň s vozy se starým zařízením. Osazení všech 150 autobusů a trolejbusů přitom bude trvat dle předpokládaného harmonogramu několik týdnů,“ řekl manažer útvaru technických služeb Dopravního podniku města České Budějovice (DPMCB) Marek Kartusek. Dodal, že informace o příjezdech spojů se na zastávkách opět objeví, až bude nový systém nainstalován a otestován.

Pracovníci dodavatele v těchto dnech začínají postupně vyměňovat palubní systémy v jednotlivých vozech za nové. Jedná se například o nové digitální radiostanice a palubní počítače nové generace. Pro cestující pak nejvýraznější novinkou bude moderní odbavovací systém. Ten po svém spuštění umožní zakoupení jízdného platební kartou přímo ve vozech. „Cestující už nyní mohou v některých vozidlech MHD nové odbavovací validátory vidět, možnost platby kartou bude nicméně dostupná až po kompletním vybavení vozového parku,“ uvedla mluvčí DPMCB Barbora Smudková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky doprava, modernizace, MHD, České Budějovice, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Panely informující o příjezdech vozů MHD od pondělí vypne modernizace palubního systému  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.