Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Jindřichohradecku se srazil vlak s autem. Řidič utrpěl lehká zranění

Krátce po půl 12 došlo v Kardašově Řečici na Jindřichohradecku k dopravní nehodě, při které se srazilo osobní auto a vlak. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Silnice je podle policejního mluvčího uzavřena.

K nehodě došlo na železničním přejezdu v Kardašově Řečici před půl dvanáctou. Podle prvotních informací šlo o srážku osobního auta a vlaku. Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému. 

„Nehoda se stala v Tyršově ulici na železničním přejezdu. Přestože byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, hasiči zraněného řidiče z osobního auta nevyprošťovali. Okamžitě si ho převzali zdravotníci,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů

Podle policie byla na za nehodou pravděpodobně rychlost. „Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu zasněžené komunikace, nestačil zastavit před železničním přejezdem a vjel na koleje v době, kdy přijížděl takzvaný lokotraktor,“ doplnil mluvčí policie Milan Bajcura.

Provoz na trati byl po pár hodinách obnoven. „U havarovaného auta, které po nárazu bylo zcela zdemolované a skončilo po nárazu mimo kolejiště, hasiči zkontrolovali možný únik provozních kapalin a zda nemůže dojít ke vzniku požáru,“ dodala Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky krimi, nehoda, vlak, okres Jindřichův Hradec, automobil, Kardašova Řečice, havárie, železniční přejezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jindřichohradecku se srazil vlak s autem. Řidič utrpěl lehká zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.