Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po vydání licence může Student Agency znovu přepravovat cestující mezi Budějcemi, Krumlovem a Pískem

Firma Student Agency bude moci znovu přepravovat cestující mezi Českým Krumlovem, Českými Budějovicemi a Pískem. Kraj přehodnotil své dřívější stanovisko, které přepravu osob mezi jihočeskými městy zakazovalo. Firma tak požádala pražský magistrát, který potřebnou licenci vydává, o její obnovení. To by mělo podle mluvčího Student Agency Aleše Ondrůje trvat několik týdnů.

Student Agency skončila licence před 12. prosincem. K tomuto datu chtěl dopravce požádat o novou, kraj ale uvedl, že si nepřeje, aby firma převážela cestující mezi městy Český Krumlov a České Budějovice a České Budějovice a Písek.

„Kraj nám řekl, že nám ve všední dny zakáže přepravovat cestující, kteří jedou z Krumlova nebo z Písku do Budějovic, protože tam má svoje objednané spoje. Rozhodl se omezit cestující v tom, aby mohli využívat našich spojů, a chce je přesměrovat do sebou objednávaných spojů,“ okomentoval situaci ještě před Vánoci mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Netrvalo ale dlouho a kraj své původní rozhodnutí změnil. Důvodem měl být nárůst cestujících v autobusech od letošního září. „Došlo ke špatnému rozhodnutí pracovníků JIKORDU. Když jsem to zjistil, okamžitě jsme to řešili a stanovisko jsme změnili. Student Agency jsme informovali, že souhlasíme s tím, aby tady lidi vozili,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

Firma tak požádala o obnovení licence, kterou vydává Magistrát hlavního města Prahy. „Předpokládáme, že by mohla být vydána v horizontech týdnů. Bohužel jsou to úřední lhůty, kterými musí vše projít. Nemůžeme to nijak ovlivnit ani urychlit,“ vysvětlil Ondrůj.

Ohodnoť článek

Foto ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Štítky doprava, Student Agency, Jihočeský kraj, autobusy, licence, spor, České Budějovice, Český Krumlov, Písek, Pražský magistrát, Martin Kuba, ODS, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po vydání licence může Student Agency znovu přepravovat cestující mezi Budějcemi, Krumlovem a Pískem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.