Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajskou společnost Jikord, která koordinuje dopravu, povede Jiří Kafka

Novým jednatelem společnosti Jikord, jihočeského koordinátora dopravy, se stal Jiří Kafka. Nyní v Jikordu působil jako dopravní specialista, prognostik a metodik. Dříve pracoval dlouhá léta u společnosti České dráhy (ČD). Kafkovo jmenování schválili krajští radní. Ve funkci nahradí Josefa Michálka, který ji opustil zhruba po roce a půl ze zdravotních důvodů.

„Těší mě, že v čele našeho krajského koordinátora dopravy stane odborník, který má v tomto oboru mnoholetou praxi," uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák (ČSSD). Výběrová komise doporučila Kafku jednomyslně.

Kafka chce využít své zkušenosti. V oboru se pohybuje celý profesní život. „Zaměřit se chci zejména na rozvoj veřejné dopravy v Jihočeském kraji a její zefektivnění," sdělil Jiří Kafka. Dříve pracoval v různých pozicích u ČD, působí v Jihočeské hospodářské komoře, je také členem dozorčí rady českobudějovického dopravního podniku. Pětapadesátiletý rodák z Českých Budějovic absolvoval obory dopravní management, marketing a logistika na dopravní fakultě pardubické univerzity.

Před Michálkem, který skončil, vedl firmu Jikord Jan Aleš. Krajští radní ho odvolali v srpnu 2020. Jedním z důvodů podle nich bylo, že nevysvětlil reklamu na celokrajskou jízdenku v časopisu Playboy a ztratil důvěru radních.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky ČR, správa, doprava, Jihočeský kraj, Jikord, Jiří Kafka, České dráhy, Antonín Krák, ČSSD, Hospodářská komora, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajskou společnost Jikord, která koordinuje dopravu, povede Jiří Kafka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.