Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rekonstrukce Václavské ulice v Jindřichově Hradci bude dražší. Město do ní investuje 26 milionů korun

Jindřichův Hradec navýší částku na další etapu rekonstrukce Václavské ulice o sedm milionů korun. Místo plánovaných 19 milionů korun do obnovy letos investuje 26 milionů korun. Důvodem je navýšení cen zboží a prací ve stavebnictví. O změně částky rozhodli na středečním zasedání jindřichohradečtí zastupitelé.

Obnova Václavské ulice v předchozích třech etapách stála v součtu 45 milionů korun. Třída přivádí dopravu z hlavního tahu I/34 z Českých Budějovic do centra města a také z části k nemocnici. „Letos dojde k doprojektování rekonstrukce Václavské ulice a také k samotné opravě silnice včetně kanalizace, sítí, veřejného osvětlení a chodníků, a to v úseku od křižovatky s ulicí Československých legií po křižovatku s ulicí 28. října," uvedl jindřichohradecký místostarosta Miroslav Kadeřábek (ČSSD).

Projekt na modernizaci další etapy Václavské ulice podle něj vznikl loni v době nižších cen na stavebním trhu. Podle vedení města proto reálně hrozí, že za 19 milionů korun žádná firma plánované práce neudělá. Zastupitelé chybějících sedm milionů převedli rozpočtovou úpravou, když snížili částku na rekonstrukci vozovky na sídlišti Vajgar.

Původně na její obnovu chtěli letos uvolnit 26 milionů korun, ale nově do projektu investují jen 19 milionů korun. „Bude to znamenat, že se neopraví v celé délce tak, jak bylo původně plánováno. Rekonstrukce se ale bude týkat úseku od okružní křižovatky u plaveckého bazénu směrem do sídliště Vajgar až po křižovatku u 4. základní školy směrem do lokality Řečička," řekl Kadeřábek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jindřichův Hradec

Štítky ČR, správa, stavby, Jindřichův Hradec, rekonstrukce, ČSSD, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Václavské ulice v Jindřichově Hradci bude dražší. Město do ní investuje 26 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.