Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začala výstavba obchvatu Vlachova Březí. Sníží hladinu hluku

Práce na obchvatu Vlachova Březí na Prachaticku oficiálně odstartovaly. Obyvatelé města se na tuto stavbu těší z mnoha důvodů. Kromě jiného uleví dopravě, a zároveň sníží hladinu hluku. Akce vyjde na více než 160 milionů korun.

Hotovo by mělo být na konci roku 2023, informoval dnes Krajský úřad Jihočeského kraje. Ten na akci za 163 milionů korun přispěl částkou 161,7 milionů, více než milion přidalo město Vlachovo Březí, které přispělo například na výstavbu cyklotrasy. 

„Absence obchvatů měst a obcí na jihu Čech nás dlouhodobě trápí. Jejich budování, včetně dalších dopravních staveb, proto patří mezi hlavní priority současné krajské koalice. A pro nápravu tohoto stavu se snažíme dělat maximum,“ vzkázal hejtman Martin Kuba (ODS). 

Obchvat měří 1,1 kilometru. Stavební práce zahrnují také úpravu některých křižovatek či přeložení sítí. Vznikne také 258 nových opěrných zdí a 459 metrů protihlukových stěn. 

„Ten obchvat je už dlouho v územním plánu. Průtah městem teď má minimálně dvě dopravní závady. Vznikají tady často komplikace kvůli husté kamionové dopravě. Nákladní vozy se potkávají s autobusy a dochází k problémům, někdy je nutné vycouvávat. Díky obchvatu se sníží prašnost i celkový ruch, zároveň to je výhoda pro ty, kteří tudy projíždí,“ řekl Budějcké Drbně starosta Lubomír Dragoun (Nezávislí). 

Vládnoucí koalice si jako jeden z hlavních závazků dala právě výstavbu obchvatů. „Na závěr bych chtěl ještě dodat, že obchvaty připravuje Jihočeský kraj i kolem řady dalších jihočeských měst a obcí. Namátkou lze uvést Žár, Blatnou, Tábor, Husinec, Kaplici, Srubec, Trhové Sviny, Ledenice, Dačice nebo Novou Bystřici,“ uvedl náměstek hejtmana Tomáš Hajdušek (ODS). Průběh stavby mohou lidé sledovat na webu Jihočeského kraje. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky obchvat, Vlachovo Březí, doprava, výstavba, investice, Jihočeský kraj, stavba, okres Prachatice, Březí u Týna nad Vltavou, ODS, Martin Kuba, Česko, Tomáš Hajdušek, hluk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala výstavba obchvatu Vlachova Březí. Sníží hladinu hluku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.