Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strakonickou čekají poslední čtyři fáze oprav

Oprava Strakonické ulice už několik týdnů trápí řidiče v Českých Budějovicích. Samotná opravy by měla být podle Ředitelství silnic a dálnic dokončena 6. června. Jaké práce čekají jednu z nejvytíženějších dopravních tepen ve městě v následujících týdnech?

Celá oprava Strakonické ulice byla rozdělena do devíti fází. V následujících týdnech budou silničáři pracovat na fázích šest až devět. „Jedná se zároveň o poslední čtyři fáze této akce,“ informoval mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek. Samotná oprava by podle něj měla být dokončena do 6. června.

Fáze 6 (od 15. května do 23. května)

Strakonickou čekají v této fázi práce v obou levých jízdních pruzích od křižovatky Strakonická a Plzeňská směrem na sídliště Vltava. „Bude provedeno odfrézování a následná pokládka asfaltových vrstev. Na závěr bude provedeno vodorovné dopravní značení,“ popsal mluvčí.

Fáze 7 (od 24. května do 30. května)

V následujících dnech se budou frézovat pravé jízdní pruhy od křižovatky Strakonická a Plzeňská až po křižovatku Strakonická a Pražská. Následně silničáři položí asfalt a na novou silnici připraví dopravní značení. „Během této fáze bude možné odbočení na křižovatce ulic Strakonická a Pražská,“ doplnil Koloušek.

Fáze 8 (od 28. května do 29. května)

Poslední květnový víkend bude nutné rozšířit uzavírku Strakonické až k Pražské třídě včetně obou větví křižovatky Strakonické a Pražské. Silnice se bude frézovat a následně bude položen nový asfalt. 

Fáze 9. (od 31. května – 6. června)

Poslední devátá fáze se týká úseku mezi křižovatkou Strakonická a Plzeňská a Strakonická a Pražská. Proběhne úprava levých jízdních pruhů a frézování vozovky. „Silničáři také demontují svodidla a opraví poškozené obrubníky a krajníky. Po těchto opravách bude provedena montáž svodidel a pokládka asfaltových vrstev," uzavřel Koloušek.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Balek

Štítky Strakonická třída, oprava, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, České Budějovice, Jihočeský kraj, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonickou čekají poslední čtyři fáze oprav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.