Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidiči zaplatí za parkování v centru Budějc o víkendech i v noci

Město České Budějovice chce v centru vyčlenit více parkovacích stání pro místní obyvatele. Radní proto tento týden schválili úpravu cen, která způsobí, že se bude na některých místech platit za parkování o víkendech a v noci.

Novinka platí od 1. července letošního roku. „Schválenou změnou se zavádí vpuštění držitelů parkovacího oprávnění pro oblast A do dnes čistě návštěvnických úseků tarifní oblasti T3 - ulice Zátkovo nábřeží, část F.A.Gerstnera, U Koněspřežky, okolo KD Slavie, Jirsíkova, část Dukelské u Muzea, Karla IV. a slepá u pošty, u Domu služeb - a to nepřetržitě denně 0-24 hodin,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí města Jitka Brůha Welzlová

To stejné se stane také v dalších lokalitách. „Dále do oblastí tarifu T4 (ulice centra U Černé věže, Hroznová a Kněžská) a T5 (náměstí Přemysla Otakara II.) a na parkoviště Senovážné náměstí v noci (18 až 8 hodin), o víkendech a svátcích,“ upřesnila mluvčí.

Všechna tato místa budou od 1. července zpoplatněna pro návštěvníky města, kteří musí počítat s placením o víkendech a také v noci. Cílem je zajištění míst pro rezidenty a abonenty, kteří mají parkovací oprávnění oblasti A. 

Ti budou mít podle města nově v zóně T3 zhruba 130 míst, v lokalitě T4 43 míst a dalších přes 150 míst na hlavním a Senovážném náměstí. Doposud tam auta mohla stát v noci a o víkendech zdarma. 

„Rezidenti či abonenti oblasti A mohou i nadále do navazujících úseků sousedních oblastí C, D (Dukelská) a E (Zátkovo nábřeží), přidává se i první úsek Žižkovy třídy. Stejně tak mohou i na záchytné parkoviště Dlouhá louka, vše v ceně parkovacího oprávnění oblasti A,“ vzkázal náměstek primátora Ivo Moravec (Hnutí Občané pro Budějovice).

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, parkování, město, doprava, centrum, auto, Karel IV. Lucemburský, Přemysl Otakar II., Ivo Moravec, Černá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči zaplatí za parkování v centru Budějc o víkendech i v noci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.